>Hithugst<


I en tid, da stadig flere grupper og solister går på hugst i fortidens hits, er der næsten helt befriende at høre den ægte vare: Sange fra dengang, båret af lyden fra dengang, ulden og mørk, forkommen og bestemt ikke altid lige sikkert, men dybt autentisk. Og vigtigst: Det rykker!

Også når det gælder "pigtrådsmusikkens konger", altså sangeren Flemming Knud Sørensen og de skiftende medlemmer af The Defenders, der lagde ud som solister i 1959 for at arbejde sig ud på spillestederne, ind på radioen og op ad hitlisterne, specielt i 1965-66 med sikre træffere som "Farmer John", "Mashed Potatoes", "Cadillac", "Wooly Bully" og ikke mindst Top 20-vælteren "Vi har aldrig fået noget" (oprindeligt en sang til Ib Schønberg i Cirkus Ib på Bakken i 1953!)

"Vi har aldrig..." - der holder fra første til sidste sekund, så den såmænd snildt kunne blive et hit igen i dag! - er det eneste dansksprogede på pladen.

Ellers rummer "Looking at You" samtlige The Defenders' officielle engelske udgivelser. For pladen er den første i en ny musik-arkæologisk serie, "Dansk Pigtråd", så alle optagelser er pudset og digitaliserede (selv om man godt her og der kan fornemme, at man har opgivet de oprindelige grundbånd til fordel for lyden fra singler), ligesom popeksperterne Jørgen de Mylius og Claus Hagen Petersen har sørget for en forbilledlig gennemgang af gruppens karriere frem til opløsningen i 1968. Med mange detaljer fra indspilninger og optrædener.

Musikalsk er det både morsomt og tankevækkende at følge de dygtige solister, der bestemt ikke var blandt de mest sikre. Men de nu har nu et fint greb om mange af datidens klassikere. Og det tager ikke mange lyt af gruppens fortolkning af Rolling Stones' "Walking the Dog" for at indse, hvor Kim Larsen fra det senere Gasolin' må have fundet i det mindste noget af sin inspiration.

Ud af de hele 57 blandede indslag, fyret af på to en halv time af de 5 solister, er hele syv aldrig før udgivne, blandt andre en både rørende og naiv gennemgang af alle de sange og navne, der har inspireret sangskriveren, "Teenage Heaven".

Et solidt dyk i en drønhyggelig tidslomme, holdt oppe af en speciel atmosfære, som er svært at gengive i nye sange i dag, uden at det bliver for påtaget og kitschet. Oplagt til fester for unge i mange aldre

Book klassisk musik - formidling
Cabaretskuespiller Peter Larsen
Distrætjournalistik - Clement Kjersgaard
Diktafonsanger - Peter Andersen
Ekspertsvar - Henrik Byager
Feriekomiker - Jacob Haugaard
Festglade solister - Lis og Per
Foredrag-booking
Grundlovstaler - Jytte Hilden
Høstsolister
Julenissekunstnere
Juleøjeblikke - Anne Linnet
Knoklekomik - Finn Nørbygaard
Mangfoldighedskulturnat
Medløber talkshow
Motionskostvejleding
Musikkarriere-Kirsten Siggaard
Naturmenneskeberetning
Sangværktøjer - Guido Paevatalu
Signalkildevand
Sogneaftensforedrag - Nis Boesdal
Solistkalender side 1
Solistkalender side 2
Solistkoncertmusik
Sommerskolekompetencer - Nicolai Moltke-Leth
Strygermusiker Kim Sjøgren
Stålskudeforedrag - Troels Kløvedal
Teateroperasang – Gert Henning-Jensen
Tsunamirap - Per Vers
Turbo-komikskuespillere
Vederlagsfri koncert - Tina Siel
Venneforeningspop
Voldspilsskuespiller - Arne Lundemann