>Mangfoldighedskulturnat<

Når kulturnatten går løs på onsdag, bliver det med et indhold, som de færreste vil kunne kalde kedeligt. En broget mangfoldighed af alskens forskellig karakter kommer til at fylde byens midte, og selv om arrangørerne har forsøgt at sprede aktiviteterne, så man skulle kunne nå i hvert fald alle hovednavnene, kommer det nok til at knibe alligevel.

For med omkring 70 aktiviteter på oversigten over arrangementer, er der "meget at se til", og de mennesker, som har sat kryds i kalenderen for en aften i byen, kommer til at prioritere benhårdt for komme bare lidt rundt.

- Som noget nyt har vi tre ensembler, der bevæger sig rundt i byen, nemlig en karnevalsgruppe og et Musik- og Tambourkorps, og vi har arrangeret det således, at de i hvert fald ikke overlapper hinanden, siger kulturkoordinatoren.

Karnevalsgruppen består af 20 dansere og musikere, som vil danse og spille sig gennem midtbyen. Gruppen har tæt kontakt til en lignende gruppe fra Ghana, men det er endnu uvist, om der bliver deltagelse fra det afrikanske kontinent i optoget.

Og endelig vil Musik- og Tambourkorpset vandre gennem byen. Korpset består af 40 mænd og kvinder fra hele Vendsyssel, som mødes i en fælles interesse for musikken.

Hovednavnene, som handelsstandsforeningen håber, vil være dem, der trækker det brede publikum til Byen, er sangeren Dario Campeotto for de voksne og Sigurd Barrett - ham fra Bjørnetimen - for de mindste. Men også Ib Grønbech, musik fra Sri Lanka, sygehuskoret , vinderne af MGP og en række andre orkestre spiller op til dans og narrestreger.

Og skulle man ikke være til tant og fjas, udstiller Akvarieforeningen rovfisk i Jyske Bank, ligesom der er orgelmarathon i Kirken, hvor seks organister spiller i halvanden time - og senere aftensang samme sted.

Og så holder størsteparten af byens butikker åbent hele aftenen, idet det jo er Handelsstandsforeningen, der er arrangør af Kulturnatten.

Solister bookes hos Musiker-Børsen

Book klassisk musik - formidling
Cabaretskuespiller Peter Larsen
Distrætjournalistik - Clement Kjersgaard
Diktafonsanger - Peter Andersen
Ekspertsvar - Henrik Byager
Feriekomiker - Jacob Haugaard
Festglade solister - Lis og Per
Foredrag-booking
Grundlovstaler - Jytte Hilden
Hithugst
Høstsolister
Julenissekunstnere
Juleøjeblikke - Anne Linnet
Knoklekomik - Finn Nørbygaard
Medløber talkshow
Motionskostvejleding
Musikkarriere-Kirsten Siggaard
Naturmenneskeberetning
Sangværktøjer - Guido Paevatalu
Signalkildevand
Sogneaftensforedrag - Nis Boesdal
Solistkalender side 1
Solistkalender side 2
Solistkoncertmusik
Sommerskolekompetencer - Nicolai Moltke-Leth
Strygermusiker Kim Sjøgren
Stålskudeforedrag - Troels Kløvedal
Teateroperasang – Gert Henning-Jensen
Tsunamirap - Per Vers
Turbo-komikskuespillere
Vederlagsfri koncert - Tina Siel
Venneforeningspop
Voldspilsskuespiller - Arne Lundemann